Konzervativnom stomatologijom posvećujemo se očuvanju vaših zuba kroz vrhunske tretmane i inovativne tehnike. Naši GRADIA kompozitni ispuni, odlikuju se visokom kvalitetom i besprijekornom imitacijom boje zuba, pružajući estetski privlačne rezultate. Saniramo ervikalne defekte uzrokovane traumatskim četkanjem zubi te pružamo nadogradnju krune zuba kompozitnim materijalom kod većih trauma.

Puknuće ispuna ili karijes, nema problema. Naš tim i visokokvalitetni materijali garancija su  uspjeha i kvalitete ispuna.

KOMPOZITNI ISPUNI – Kompozitni ispuni ili tzv. bijele plombe postale su standard u današnjoj dentalnoj medicini. Današnji materijali savršeno imitiraju prirodnu boju zuba i potpuno su neprimjetni. Bilo da je kruna zuba potpuno uništena ili je došlo do malog puknuća ispuna naši će Vam stručnjaci osigurati mir postavom kompozitnih ispuna.

Karijes je jedan od vodećih uzroka dolazaka pacijenata u ordinacije dentalne medicine. U našoj ordinaciji kompozitni ispuni se rade u jednoj posjeti i pacijent već nakon sat i pol do dva može u potpunosti biti funkcionalan. Također, kompozitne ispune koristimo i u druge svrhe kao što su promjena veličine, boje i oblika zubi, zatvaranju praznina među zubima (dijastemama).

 

SIC ISPUNI – Staklenoionomerni cementni ispuni (SIC) ispuni posebna su vrsta ispuna koja osim pozitivnih faktora  kompozitnih ispuna ima i antikarijesni učinak koji se temelji na otpuštanju fluorida te na taj način dodatno štiti zube.

Naši radovi

Jeste li spremni započeti svoj put prema zdravom osmijehu?

Rezervirajte svoj termin odmah!

Jeste li spremni započeti svoj put prema zdravom osmijehu?

Rezevirajte svoj termin odmah!

Pitanja i odgovori

Koliko često treba posjećivati stomatologa?

Stomatolozi preporučuju da ih se posjeti 2 do 3 puta godišnje u razmacima između 4 do 6 mjeseci ili po potrebi. Naime, posjeti su izrazito važni jer je to razdoblje   potrebno da se razvije karijes, a ukoliko prođe više od toga vremena može doći do akutnog bolnog stanja. Rezervirajte svoj termin već danas i poštedite se nepotrebne boli.

Strah od stomatologa i stomatoloških zahvata?

Prijašnja neugodna iskustva odlaska kod stomatologa najčešći su razlog straha od stomatologa i stomatoloških zahvata. Važno je napomenuti kako moderna stomatologija osigurava potpunu bezbolnost upotrebom lokalnih anestetika i time svodi neugodnost prilikom zahvata na minimum. Ugodna i prijateljska atmosfera koju Vam pruža naš tim dodatni je bonus čime osiguravamo potpuno uklanjanje straha.

Zašto je važno barem jednom godišnje skinuti zubni kamenac i napraviti profesionalno čiščenje zubiju?

Na svim zubima se u području zubnog vrata nakuplja plak – ostaci hrane infiltrirani bakterijama koje se organiziraju u čvrste nakupine i na kraju kamenac te tako uzrokuju upalu okolnog tkiva. Ukoliko se plak i kamenac ne očiste profesionalno, dolazi do upalnog stanja koje uzrokuje bolna stanja te nakupljanje hrane.

Posljedično nastaje parodontni džep te gubitak kosti na tom dijelu oko zuba. Sve to na kraju rezultira rasklimavanjem zuba, krvarenjem gingive(zubnog mesa) te u najgorem slučaju ispadanjem zuba.

Ne dopustite da Vam se to dogodi. Rezervirajte termin u DA- DENTU već danas.

Naš tim stručnjaka zube vadi bezbolno i bez neugodnih posljedica za pacijenta.

Naš iskusni tim stručnjaka zube vadi bezbolno i bez neugodnih posljedica za pacijente. Upravo zbog toga vađenja zuba predstavljaju rutinski zahvat.

Upute nakon vađenja zuba

Nakon odlaska iz ordinacije pacijent treba izbjegavati pušenje cigareta, vruću hranu i piće te gazirana pića i alkohol. Nakon prestanka djelovanja anestezije može doći do osjećaja blage boli za što preporučujemo uzeti analgetik na bazi paracetamola ili brufena (NE uzimati aspirin ili analgetike na bazi acetilsalicilne kiseline).

Kako odabrati pravu četkicu i pastu za zube?

Suočeni sa velikim izborom četkica i pasti za zube u slobodnoj prodaji često ne znamo koju četkicu izabrati. Prilikom odabira četkice ključno je napomenuti da to mora biti četkica sa mekanim vlaknima. Naime, mekana vlakna četkice nježnija su prema zubima i desnima te umanjuju rizik za oštećenjem cakline.

Električne četkice također kvalitetno skidaju naslage i čine zube zdravima. Valja napomenuti kako je izrazito važna pravilna tehnika četkanja zuba te mjenjanje četkice svakih 2-3 mjeseca ili kada se četkica „rascvjeta”.

Najbolja zubna pasta ne postoji jer većina pasti za zube ima sličan sastav. Najvažnija komponenta zubne paste su fluoridi. Zaključak je da zube čisti kvalitetno četkanje i mekana četkica, a da je većina zubnih pasta dobra.

Koji su razlozi gubitka zuba?

Puno je razloga zašto osoba može izgubiti zube. Najčešći razlozi su ipak nedovoljno kvalitetno provođenje oralne higijene, zubni karijes te parodontitis. Redovitim odolaskom stomatologu i educiranjem moguće je izbjeći gubitak zuba.

Kada dijete prvi puta odvesti stomatologu?

Dijete bi trebalo posjetiti stomatologa čim izbiju prvi zubići kako bi vam stomatolog objasnio i pokazao sve o održavanju mliječnih zuba i upozorio na opasnost “karijesa bočice”. To je razdoblje između 7. – 16 mjeseci starosti.
Svakako nemojte dozvoliti da prvi susret vašeg djeteta i stomatologa bude u slučaju nužde kada dijete već boli jer tada je zahvat najbolniji i dijete može razviti strah od stomatologa

Kada početi s pranjem zubi kod djece?

Zube treba početi prati čim niknu. Postoje posebne dječje četkice kojima se mogu početi prati već prvi mliječni zubi i koje su mekane i atraumatske te kod djece kroz igru stvaraju pravilne navike pranja zubi.

Zašto zubni implatati?

Zubni implantati jedan su od najvećih otkrića moderne dentalne medicine. Visokokvalitetni materijali osiguravaju prirodan izgled zuba te visoku funkcionalnost. Osim toga, zubni implatati čuvaju kost i dugotrajno su rješenje za savršen osmijeh koji Vam pruža osjećaj samopouzdanja i sreće. Zubni implantati se lako čiste i potpuno su sigurni.

Za koga je All-on-4 / All-on-6?

Navedene tehnike koristimo kod potpuno bezubih te kod pacijenata koji imaju problema sa klasičnom zubnom protezom odnosno navikavanjem na nju. Osim toga metoda se koristi kod pacijenata čiji su zubi u izrazito lošem stanju gdje je vađenje svih zuba jedino rješenje.

Niste našli odgovor?

Javite nam se i naš stručni tim će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

  * obavezno polje

  Naručite se već danas

   i zakoračite prema besprijekornom osmijehu.

   * obavezno polje

   Naruči se već danas

    i zakorači prema besprijekornom osmijehu.

    * obavezno polje